A környék

Őrtilosi Dráva – ártér Tanösvény

A tanösvény mintegy 2 km hosszú, körülbelül 1 óra alatt végig járható. A látogatók megismerkedhetnek a Dráva folyó és árterének természeti értékeivel. Egész évben szabadon bejárható. Több olyan növényfaj megtalálható itt, amely védettséget élvez, hiszen az országban másutt nem, vagy csak ritkán fordul elő. Ilyen például a kora tavasszal nyíló hármaslevelű szellőrózsa, vagy a hármaslevelű fogasír.


Mura – Dráva összefolyás

A környék a természet szerelmeseinek igazi paradicsom. Itt található a Mura - Dráva összefolyás, mely páratlan látványt nyújt. Különlegesség, hogy a két folyó vize különböző, az összefolyásnál jól látszik, hogy a Mura sötétebb, míg a Dráva világosabb.


Fesztung

A Dráva menti magaspart egyik legszebb panorámájú pontján található a Fesztung, ahol az 1848-49-es forradalomnak állítottak méltó emlékhelyet.


1740-ben épült Szent – Mihály kápolna

Egy másik dombtetőn áll az 1740-ben felépített Szent-Mihály kápolna. A helyén egykori középkori pálos kolostor áll, ennek felhasználásával építették a kápolnát. Csodálatos panoráma tárul elénk innen a Mura és Dráva árterére. Régen híres búcsújáróhely volt. A gyerekek számára élvezetes nyáron a dombtetőről való gurulás (fekve), télen pedig a szánkózás.


Tájház

2014 nyarán létesült településünkön a helyi néprajzi értékeket bemutató tájház. A beton blokkokon álló, tömés ház 1941-ben épült. Megtalálható benne: tisztaszoba, kamra, konyha, előszoba. Őrtilos és környéke népi berendezése, használati tárgyai láthatók itt. A gyerekek a népmesékből ismert eszközöket ismerhetik meg, ez által a fogalmak képpé válnak a fejükben és tapasztalatokat gyűjthetnek. Ma már nem használt, elfeledett eszközök vannak kiállítva, például csizmahúzó, egércsapda. A tájház minden nap nyitva van és szabadon látogatható, a tágas udvarát mindig az évszaknak megfelelő ízléses dekorációval díszítik gondos kezek.


Környék további látnivalói

  • Zrínyi - Újvár (7 km)
  • Gyékényesi kavicsbánya tavak (11 km)
  • Történelmi park Csurgó (20 km)
  • Thúry György Múzeum Nagykanizsa (25 km)
  • Kanizsai várat bemutató kiállítás Nagykanizsa (25 km)
  • Gránit Gyógyfürdő Zalakaros (39 km)